Video ôn thi vào lớp 10 miễn phí

Đề thi vào 10 môn tiếng Anh Yên Bái 2012 2013

Thứ ba - 24/05/2016 03:51

Thivao10.net giới thiệu Đề thi vào 10 môn tiếng Anh Yên Bái 2012 2013

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO        KỲ THI TUYỂN SINH VÀO LỚP 10 THPT

            TỈNH YÊN BÁI                                      NĂM HỌC 2012 - 2013

 

           ĐỀ CHÍNH THỨC                      Môn thi: Tiếng Anh

       (Đề thi gồm 02 trang, 07 câu)                  Thời gian: 60 phút (không kể thời gian giao đề)

                                                                        Khóa thi ngày: 23/6/2012

Thí sinh làm bài ra tờ giấy thi

 

Câu I: Chọn từ có phần gạch chân được phát âm khác với những từ còn lại. (1 điểm)

 

1. A. kids                        B. tops                         C. banks                         D. hats

2. A. played                    B. interested                C. turned                        D. installed

3. A. service                   B. provide                    C. device                        D. climate

4. A. show                      B. sorrow                     C. window                      D. crowd

5. A. ceiling                   B. cancer                      C. focus                          D. face

 

Câu II: Chọn đáp án đúng để điền vào chỗ trống trong các câu sau. (2 điểm)

 

1. If I _______ you, I would take some rest before the exam tomorrow.

      A. am                        B. was                         C. were                            D. would be

2. She is going to finish her work, ________?

      A. is she                    B. isn’t she                  C. will she                       D. won’t she

3. What is the name of the man ________ gave us a lift yesterday?

      A. whom                   B. which                      C. whose                         D. who

4. Last month, my doctor advised me _______ at home for some days because of my sickness.

      A. to stay                   B. not stay                   C. staying                        D. stay

5. He suggested _______ a taxi to be sure of getting there on time.

      A. to take                   B. takes                        C. take                            D. taking

6. Can you meet me _______ 8 a.m and 9 a.m?

      A. at                           B. between                   C. from                           D. since

7. Andy is fond ________ playing the guitar.

      A. with                       B. on                            C. of                                D. in

8. This exercise is ________ difficult for us to do.

      A. so                           B. too                           C. enough                       D. such

9. Today is much ________ than yesterday.

      A. hotter                      B. hot                          C. hottest                        D. so hot

10. Lan: Would you like some bread?

      Mai: _______. I’m rather hungry.

      A. Yes, please              B. O.K                       C. No, thanks                  D. Yes, I like

 

Câu III: Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc để hoàn thành các câu sau. (1 điểm)

 

1. It is very interesting (learn) ___________ English.

2. John (repair) ___________ the TV set now.

3. Yesterday my father (buy) ___________ new watch because his old one was stolen.

4. We (not see) ___________ him since we left school.

5. You (cook) ___________ when I phoned you last night?

 

Câu IV: Cho dạng đúng của từ trong ngoặc để hoàn thành các câu sau. (1 điểm)

 

1. Hue is famous for its (BEAUTY) ____________ landscapes.

2. Mary is (BORE) ____________ with doing the household chores.

3. My brother plays the piano very (GOOD) ____________.

4. Air (POLLUTE) ____________ is a big problem in many cities in the world.

5. He doesn’t mind (CRITICIZE) ____________ by other people.

 

 

1

Câu V: Đọc đoạn văn sau và trả lời câu hỏi. (2 điểm)

 

NEWCASTLE

     I was born in Newcastle, a city in the North East of England. Newcastle is on the banks of the River Tyne. It is quite big, with a population of about 200,000 people. There is a cathedral and a university. There are five bridges over the River Tyne, which link Newcastle to the next town, Gateshead, where there is one of the biggest shopping centers in the world. A few years ago, the main industries were shipbuilding and coalmining, but now the chemical and soap industries are more important. I moved to London ten years ago, but I often return to Newcastle. I miss the people who are very friendly, and I miss the beautiful countryside near the city, where there are so many hills and streams.

1. Where is Newcastle situated?

……………………………………………………………………………………….

2. How many bridges link Newcastle to Gateshead?

……………………………………………………………………………………….

3. What used to be the main industries in Newcastle?

……………………………………………………………………………………….

4. When did the writer move to London?

……………………………………………………………………………………….

5. How are the people in Newcastle?

……………………………………………………………………………………….

 

Câu VI: Viết lại các câu sau bắt đầu bằng từ cho trước sao cho nghĩa của câu không thay đổi.
(2 điểm)

 

  • Tom said that “New York is bigger than London”.
  • Tom said that ………………………………………………………………………..

  • They have built a new house near the forest.
  • A new house ………………………………………………………………………...

  • Although he took a taxi, he still arrived late.
  • In spite of ……………………………………………………………………………

  • It took her an hour to travel to Paris by train.
  • She spent …………………………………………………………………………….

  • I’m sorry I didn’t tell you all the truth.
  • I regret ……………………………………………………………………………….

     

    Câu VII: Sắp xếp lại đúng trật tự các từ/ cụm từ sau để tạo thành câu có nghĩa. (1 điểm)

                 (Từ đầu tiên của câu đã được viết hoa. Thí sinh không được biến đổi các từ đã cho).

     

  • film/ was/ This/ interesting/ really.
  • ………………………………………………………………………………………

  • learning/ Mary/ is/ on/ Mathematics/ keen.
  • ………………………………………………………………………………………

  • I/ the/ invite/ to/ her/ wish/ could/ party/ I.
  • ………………………………………………………………………………………

  • I/ was/ decided/ very/ It/ so/ to/ not/ wet/ go.
  • ………………………………………………………………………………………

  • carefully/ does/ used/ than/ Maria/ now/ she/ write/ more/ to.
  • ……………………………………………………………………………………….

     

    _________HẾT_________

    Đáp án đề thi

    Câu I (5 câu, mỗi câu đúng được 0,2 điểm)

     

    1. A

    2. B

    3. A

    4. D

    5. C

     

    Câu II (10 câu, mỗi câu đúng được 0.2 điểm)

     

    1. C

    2. B

    3. D

    4. A

    5. D

    6. B

    7. C

    8. B

    9. A

    10. A

     

    Câu III (5 câu, mỗi câu đúng được 0.2 điểm)

     

    1. to learn          2. is repairing          3. bought          4. haven’t seen        5. Were you cooking

     

    Câu IV (5 câu, mỗi câu đúng được 0.2 điểm)

     

    1. beautiful        2. bored                    3. well             4. pollution              5. being criticized

     

    Câu V (5 câu, mỗi câu đúng được 0.4 điểm)

     

  • It is situated on the banks of the River Tyne.
  • (Newcastle is situated on the banks of the River Tyne.

               It is situated on the banks of the River Tyne, in the North East of England

               Newcastle is situated on the banks of the River Tyne, in the North East of England.)

  • Five bridges link Newcastle to Gateshead.
  • (There are five bridges which link Newcastle to Gateshead

    There are five bridges linking Newcastle to Gateshead.)

  • Shipbuilding and coalmining used to be the main industries in Newcastle.
  • (The main industries in Newcastle used to be shipbuilding and coalmining.)

  • He moved to London ten years ago.
  • (The writer moved to London ten years ago.)

  • They are very friendly.
  • (The people in Newcastle are very friendly.)

     

    Câu VI (5 câu, mỗi câu đúng được 0.4 điểm)

     

  • Tom said that New York was bigger than London.
  • (Tom said that New York is bigger than London.)

  • A new house has been built near the forest.
  • In spite of taking a taxi, he still arrived late.
  • (In spite of the fact that he took a taxi, he still arrived late.)

  • She spent an hour traveling to Paris by train.
  • (She spent an hour travelling to Paris by train.)

  • I regret not telling you all the truth.
  •  

    Câu VII (5 câu, mỗi câu đúng được 0.2 điểm)

     

  • This film was really interesting.
  • Mary is keen on learning Mathematics.
  • I wish I could invite her to the party.
  • It was very wet so I decided not to go.
  • (It was not very wet so I decided to go.)

  • Maria used to write more carefully than she does now.
  •       


     
     

      Ý kiến bạn đọc

    Mã bảo mật   
    Xem thêm đề thi về:
     

    Các đề thi của Sở GD&ĐT Yên Bái

     

    Đề thi khác cùng môn Môn tiếng Anh

    Tìm kiếm đề thi
    Bạn đã không sử dụng Site, Bấm vào đây để duy trì trạng thái đăng nhập. Thời gian chờ: 60 giây