Video ôn thi vào lớp 10 miễn phí

Đề thi thử vào 10 tiếng Anh huyện Gia Lộc Hải Dương 2016 2017

Thứ ba - 24/05/2016 05:56

Thivao10.net giới thiệu Đề thi thử vào 10 tiếng Anh huyện Gia Lộc Hải Dương 2016 2017.

PHÒNG GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

HUYỆN GIA LỘC

 

ĐỀ CHÍNH THỨC

 

 

 

ĐỀ THI THỬ VÀO LỚP 10 THPT

Năm học 2016-2017

Môn: Tiếng Anh

Thời gian làm bài 60 phút

Ngày thi: 13/5/2016

(Đề gồm 05 câu 2 trang)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I. Choose the word that has underlined part is pronounced differently from the others.

(1.0 p)

1.    A. think                           B. therefore               C. throughout            D. thanks

2.    A. cleaned                      B. played                   C. used                       D. hoped

3.    A.  sky                            B. fly                          C. energy                    D. my 

4.    A. teacher                       B. machine                C. change                   D. choice

II. Choose the best answer from the four options given (A, B, C, or D) to complete each sentence. (4.0 p)

1. Maths and Literature are ….................subjects at school.

     A. compulsory     B. chosen                               C. optional                             D. free

2. The man ……………………is sitting at that desk is my form teacher.

      A. whom              B. who                                    C. which                                 D. where

3. What shall we do tonight ? - I suggest…………….to the movies.

   A. go                       B. to go                                   C. going                                  D. went

4. If we ............ much pesticide on vegetables, the vegetables will become poisonous and inedible.

   A. use                      B. used                                   C. are using                           D. have used

5. He wishes he…………………a doctor now.

   A. is                         B. was                                     C. were                                   D. would be

6. He is tired now……...….. he  stayed up late watching TV.

   A. so                      B. because                            C. but                                         D. and

7. We have learnt English ………………. 2001.

   A. in                        B. during                                C. for                           D. since

8. “Pass me that pen, please!”        ~ “________”.

    A. Yes, please       B. No, it isn’t                        C.  Here you are         D. It doesn’t matter

9. Lets go swimming,…………………..?

      A. wont we         B. dont we                            C. do we                                D. shall we

10. He................with friends in an apartment in HCM city for two weeks.

    A. living               B. lived                                 C. has lived                         D. live  

11. Jack asked me ........................

        A. where do you come from?                                         B. where I came from  

        C. where I  am from                                                          D. where did I come from?

12. Remember .......................John a present. Today is his birthday.

      A. send                B. to send                             C. sent                                D. sending

13. Her brother ………….. watching detective films.

    A. used to             B. uses to                               C. is use to                            D. is used to

14. They planned to have the trip ……… July.

      A. on                     B.  in                                      C. for                                       D.  at

15. Mai: “well done, Bill” – Bill: “…………”

    A. Thanks              B. You’re welcome            C. Not at all                 D. All right

16.  An abrupt shift underwater movement of the Earth causes a……………………

    A. tidal wave         B. tornado                              C. earthquake                     D. snowstorm

 

III. Read the passage then answers the questions below. (2.5 p)

LEARNING ENGLISH

     It is not easy for adult students of English to improve their accent. Unlike children, who are flexible, adults often find it hard to change the way they speak. This is why even the top, or smartest adult students have difficulty with pronunciation. There are several things that an international students can do to improve his or her pronunciation.

    One method is to sign up for a pronunciation class. Studying pronunciation can help students to understand the rules of English, but in order to practice speaking, students often need to be exposed to English outside the classroom as well. This is why many students say that studying in an English-speaking country greatly affects their English. Living with native speakers can help students to learn new vocabulary as well as improve their accents. International students can also learn important cultural information. This can help to prevent misunderstandings that can occur when people from different cultures live together.

1. Is it easy for adult students of English to improve their accent?

2. Who often find it hard to change the way they speak?

3. What can help students understand the rules of English?

4. Can students learn new vocabulary as well as improve their accents by living with native speakers?

5. How should students do to avoid misunderstandings about cultures?

IV. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one. (1.5 p)

1. They have just sent an ambulance to the school.

-> An ambulance..............................................................................................................

2. It’s a pity I can’t visit my grandparents on the weekend.

-> I wish ....................................................................................................

3. “How do you go to school every day” said Miss Hoa to me.

->  Miss Hoa asked ..................................................................................

4. I last saw Miss Lan was five years ago.

->  I haven’t .........................................................................................................

5. Mr Tuan doesn't have a car, so he can't drive to work

-> If...................................................................................................................

V. Write a paragraph of 100 words to talk about what you often do to save energy at home. You may follow some suggestions below. (10 p)

  • What kind(s) of energy do you often save at home?
  • How do you do that?
  • What can you and your family get from saving energy?
  • What can you suggest for people who want to save energy?

----------------The end---------------

Đáp án đề thi

I.  Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others. (1.0 p) - 0.25 p for each corect answer

 1. B     2. D    3. C      4. B

II . Choose the best answer from the four options given (A, B,C, or D) to complete each sentence. (4.0 p)  - 0.25 p for each corect answer

 1. A    2. B    3.C    4. A      5. C      6. B     7. D    8. C 

 9. D  10. C   11. B   12. B   13. D  14. B   15. A 16. A

III.  Read the passage then answer the quetions (2.5 p) - 0.5 p for each corect answer

1. No, it isn't.

2. Adults often find it hard to change the way they speak.

3. Studying pronunciation can help students to understand the rules of English.

4. Yes, they can.

5. They should learn important cultural information.

IV. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one (2.5 p)

- 0.5 p for each corect answer

1. An ambulance has just been sent to school.

2. I wish I could visit my grandparents on the weekend.

3. Miss Hoa asked me how I went to school everyday.

4. I haven't seen Miss Lan for five years.

5. If Mr Tuan had a car, he could drive to work

V. Write a paragraph of 100 words to talk about what you often do to save energy at home. You may follow some suggestions below. (10 p)

  • Form: A paragraph (1p)
  • Content and organisation (4p): Answer briefly and obviously the suggested questions:

Question

Example of answer

What kind(s) of energy do you often save at home?

save water, gas or electricity, etc.

How do you do that?

prepare the food carefully before turning on the stove, turn off the light/ the faucet when not using, keep the refrigerator door closed, have the separate waste basket for waste paper, etc.

What can you and your family get from saving energy?

Save money, keep the environment clean, etc.

What can you suggest for people who want to save energy?

Follow the writers’ rules, raise people’s awareness of energy saving, etc.

      

          

  • Language (5p)

+ Appropriate and enough amount of vocabulary (2p)

+ Correct grammar (2p)

+ Spelling and punctuating (1p)


 
 

  Ý kiến bạn đọc

Mã bảo mật   
 

Đề thi khác cùng môn Tiếng Anh

Tìm kiếm đề thi
Bạn đã không sử dụng Site, Bấm vào đây để duy trì trạng thái đăng nhập. Thời gian chờ: 60 giây