Video ôn thi vào lớp 10 miễn phí

Đề thi vào 10 môn tiếng Anh tp HCM 2010 2011

Thứ bảy - 21/05/2016 05:14

Thivao10.net giới thiệu Đề thi vào 10 môn tiếng Anh tp HCM 2010 2011.

KÌ THI TUYỂN SINH LỚP 10 TRUNG HỌC PHỔ THÔNG

Khoá ngày 21 tháng 06 năm 2010 tại TP.HCM

ĐỀ CHÍNH THỨC            Môn thi : ANH VĂN

Thời gian: 60 phút (không tính thời gian giao đề)

 

 

I. Choose the word/ phrase (A, B, C or D) that best fits the space in each sentence. (2.5 pts)

1.- “I suggest we go on a picnic on the other side of the river.”

    - “__________”

      A. It’s a nice day!            B. Have a good trip.              C. Great idea!               D. Congratulations!

2.   Let’s get a__________ to make sure there are no cracks in the pipes.

      A. locksmith                    B. electrician                         C. plumber                    D. carpenter

3.   Ho Chi Minh City is the most interesting city in Vietnam; __________, it’s not the capital of the nation.

      A. so                                B. however                            C. moreover                  D. therefore

4.   Our class__________into four groups when we have English lessons.

      A. usually divides            B. is usually divided              C. is dividing usually     D. be divided usually

5.   If the rice paddies are polluted, rice plants__________.

      A. will die                         B. would die                          C. won’t die                   D. wouldn’t die

6.   Tornadoes can suck up anything__________ is in their path.

      A. what                            B. who                                   C. that                           D. where

7.   - “I wish I could visit your village again some day, Ba.”

      - “__________”

      A. Too true!                     B. You’re always welcome!  C. Yes, let’s!                  D. What a day!

8.   Nowadays, viewers can watch a variety of local and international programs__________TV.

      A. in                                 B. on                                      C. to                              D. of

9.   Tet is a festival which occurs__________ late January or early February.

      A. at                                 B. from                                  C. on                             D. in

10. Scientists can usually__________ when a volcano will erupt.

      A. guess                          B. estimate                            C. report                        D. predict

II. Choose the underlinde word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting. (0,5 pt)

11. Our form teacher is a nice person who often gives us a lot of useful advices.

                     A                 B                           C                                             D

12. They told us that they enjoyed to listen to Pop music in their free time.

                     A                                         B             C                       D

III. Choose the word / phrase (A, B, C or D) that best fits the space in the following passage. (1,5 pts)

      The Internet has become part of our everyday life. Do you find the Internet useful? What do you use the Internet for? How much time do you spend surfing the web a day? Please (13) __________ to these questions.

      XUAN: To my mind, the Internet is a very fast and cheap way for me to get information. I can also communicate with my friends by (14) __________ of e-mail or chatting. However, I don’t use the Internet quite often (15) __________ I don’t have much time. For me, the Internet is a wonderful invention of modern life. It makes our world a small place.

      MANH: Everybody can (16) __________ from the use of the Internet in life. However, it is a pity for both me and most of my friends in the country. We cannot easily get access (17) __________ the Internet out here. I sometimes pay a visit to my uncle in the city at weekends, and this is a good (18) __________ for me to explore the net. I spend most of the time wandering because I just don’t know which website is useful for me.

13. A. answer                        B. ask                                    C. reply                         D. write

14. A. means                         B. way                                   C. method                     D. technique

15. A. so                                B. although                            C. if                               D. because

16. A. get                               B. benefit                               C. enjoy                         D. take

17. A. to                                 B. from                                  C. of                              D. for

18. A. case                            B. opportunity                        C. action                        D. festival

IV. Read the passage, then decide if the statements that follow it are True or False. (1.0 pt)

 

 

      Dear Minh,

            I am writing to introduce to you a language school where you can improve your English. Instead of learning on your own, as you are doing now, you should learn to speak English with others. The Academy of Language offers you a good and friendly environment to practice your English. They also have well-qualified teachers. There are classes at different levels in the afternoon and evening, and courses begin in the first week this November. If you are interested, you can phone 38765432 for further information.

            Best of luck!

            Hoang

            19. Minh is now learning English with a tutor.

            20. The teachers at the Academy of Language are young and inexperienced.

            21. Learners can take courses in the morning.

            22. People who want to attend classes there can phone the school to get information.

 

              Thí sinh viết đầy đủ từ True hoặc False vào ô trả lời:

             

19.

20.

21.

22.

 

 

V. Use the correct form of the word given in each sentence    (1.5 pt)

 23. We take _______ in being students of one of the most famous schools in this city.  (proud)

 24. What is the ______ between the ao dai nowadays and the one 100 years ago?  (different)

 25. The government has plans to _______ this city.  (modern)

 26. Those boys are _______ to talk to.  (interest)

 27. The earthquake in Kobe in 1995 caused _______ damage.  (disaster)

 28. _______, people eat sticky rice cakes at Tet.  (tradition)

 

VI. Use the correct tense or form of the verb given in each sentence.  (1.0pt)

29. Would you mind showing me how (send) an email?

30. The villagers (move) away by the time a huge tidal wave hit the village.

31. These children (play) badminton for four years now.  

32. He said he (visit) his grandmother the following day.    

VII. Rewrite each of the following sentences in another way so that it means almost the same as the sentence printed before it.  (2.0 pts)

33. Try to recycle things and we will save natural resources.

Þ If we ………………………………………………………………………………………………………………..

34. Peter is the tallest boy in his class.

Þ No one ……………………………………………………………………………………………………………...

35. Do they have to look after the school garden every Saturday?

Þ Do they have to take…..……………………………………………………………………………………………

36. It is raining hard, but they still want to go to school.

Þ They still want ………………………………………………………………………………………………………

 

Đáp án đề thi

1C

2C

3B

4B

5A

6C

7B

8B

9D

10D

11D

12B

13C

14A

15D

16B

17A

18B

19.  False

20.   False

21.   False

22.    True

 

23. pride

24. difference

25. modernize

26. interesting

27. disastrous

28. Traditionally

29. to send

30. had moved

31. have played  (or have been playing)

32. would visit   (or was visiting)

33. recycle things, we will save natural resources. (or try to recycle things, we will save natural resources)

 

34.  in Peter’s class is as tall as him.  (or in Peter’s class is so tall as him); (or in Peter’s class is taller than him)

 

35.  care of the school garden every Saturday

36.  to go to school although it is raining hard. (or to go to school even though it is raining hard); (or to go to school though it is raining hard).


 
 

  Ý kiến bạn đọc

Mã bảo mật   
Xem thêm đề thi về:
 

Các đề thi của Sở GD&ĐT Hồ Chí Minh

 

Đề thi khác cùng môn Môn tiếng Anh

Tìm kiếm đề thi
Bạn đã không sử dụng Site, Bấm vào đây để duy trì trạng thái đăng nhập. Thời gian chờ: 60 giây