Video ôn thi vào lớp 10 miễn phí

Đề thi vào 10 môn tiếng Anh năm 2013 - 2014 tỉnh Hưng Yên

Thứ tư - 12/10/2016 22:04

Thivao10.net giới thiệu Đề thi vào 10 môn tiếng Anh năm 2013 2014 của tỉnh Hưng Yên có gợi ý đáp án cho các em tham khảo.

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

HƯNG YÊN

 

ĐỀ CHÍNH THỨC

(Đề thi có 02 trang)

KỲ THI TUYỂN SINH VÀO LỚP 10 THPT

NĂM HỌC 2013 – 2014

Môn thi: TIẾNG ANH

Thời gian làm bài: 60 phút (không kể thời gian giao đề)

 

 

I. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. (1.0 point)

1.         A. developed              B. watched                  C. posted                     D. walked

2.         A. appear                     B. ready                      C. heavy                      D. health

3.         A. happy                     B. fly                           C. easy                                    D. noisy

4.         A. thunder                   B. earthquake              C. gather                     D. healthy

5.         A. soil                          B. correspond              C. secret                      D. island         

 

II. Choose the best word or phrases to complete the following sentences. (3.0 points)

1. She hasn’t ever been late for school, ...?

A. isn’t she                 B. has she                    C. hasn’t she               D. is she

2. I want everybody to listen....

            A. care                         B. careful                    C. careless                  D. carefully

3. ... he didn’t know how to solve the problem, he asked her for help.

A. So                           B. Because                  C. Although                D. However

4. Lan didn’t come to the party because she had to look ... her younger brother.

A. at                            B. for                           C. forward                  D. after

5. She’s not only beautiful ... intelligent.

A. but also                   B. but                          C. however                  D. yet

6. While I was working in the garden, my son ... video games.    

A. will play                 B. plays                       C. has played              D. was playing

7. If I were a bird, I ... be a dove. What about you?

A. can                          B. would                     C. shall                        D. may

8. I wish I ... a famous writer.

A. am                          B. be                            C. were                        D. have been

9. The people ... live next door to us are very friendly.

A. which                     B. where                      C. who                                    D. whom

10. Last week, we went to Hue, ... is the ancient capital city of Viet Nam.

A. which                     B. that                         C. where                      D. when

11. Many people are intersted ... the products that save energy.

A. on                           B. in                            C. to                            D. for

12. Ba enjoys ... strange stamps.

A. collect                     B. collecting                C. to collect                 D. collected

13. Television has been very popular ... 1950s.

A. since                       B. in                            C. for                           D. during  

14. “Must I take my umbrella?” – “No, you.... It’s not going to rain”.

A. mustn’t                   B. needn’t                   C. have to                    D. don’t

15. Mary: “You look great in this new dress!” – Daisy: “...”

            A. With pleasure                                             B. Not at all               

            C. I’m glad you like it                                     D. Don’t say anything about it

 

III. Read the following passage and answer the questions. (1.5 points)

            Although 80% of Australian live near cities, the cities are not as large as those in some other countries. Most people live in houses in suburbs – not in apartments. The suburbs usually have their own churches, schools and shopping centre. They also have recreational facilities. In large cities, like Sydney, the suburbs are often far from the town. Because many people commute to work, the traffic is slow and there are many traffic jams.

1. Where do most of Australian live?

..................................................................................................................................................................

2. How are the cities in Australia?

..................................................................................................................................................................

3. Do most people live in houses in suburbs or in apartments?

..................................................................................................................................................................

4. Is Sydney a large city?

..................................................................................................................................................................

5. Why are there many traffic jams?

..................................................................................................................................................................

 

IV. Choose the word that best fits the blank space in the following passage. (1.5 points)

        There have been concerns about health problem in the area recently as the factories were reported to cause the pollution. To stay from worries, we decided ... (1) ... a health check with the local doctor. We phoned to make an ... (2) ... and at 9 o’clock the next morning, the doctor welcomed us at the door ... (3) ... a lovely smile. After ... (4) ... all necessary forms, we were given different tests. All the tests were done very quickly with the help of modern ... (5).... As she did the checks, the doctor said that a lot of people were worried about air pollution and came to her for health checks like us.

1.         A. have                        B. t have                      C. having                     D. had

2.         A. arrange                   B. arranging                C. arranged                 D. arrangement

3.         A. with                        B. in                            C. about                      D. for

4.         A. fill                           B. filled                       C. filling                      D. to fill

5.         A. tools                       B. equipment               C. work                       D. materials

 

V. Rearrange the words or phrases into meaningful sentences. (1.5 points)

1. learn/ Where/ English?/ you/ do

-> .............................................................................................................................................................

2. since 2010./ have worked/ in that factory/ They

-> .............................................................................................................................................................

3. he/ a good job./ were happy/ because/ got/ His parents

-> .............................................................................................................................................................

4. a beautiful day/ my friend/ to go for a picnic./ It/ was/ so/ and I/ decided

-> .............................................................................................................................................................

5. taken/ charity/  activities./ Tuan/ has/ part in/ different

-> .............................................................................................................................................................

 

VI. Rewrite the following sentences beginning with the given words. (1.5 points)

1. “Do you have many friends?” she said to me.

-> She asked me.......................................................................................................................................

2. The librarian arranges the books into sections.

-> The books............................................................................................................................................

3. Does Nam spend most of his free time playing computer games?

-> Does it take........................................................................................................................................?

4. Work hard or you will fail the exam.

-> If you...................................................................................................................................................

5. You can use it as long as you like, and it won’t wear out.

-> No matter.............................................................................................................................................

 

THE END

Đáp án đề thi
I. 1-C 2-A 3-B 4-C 5-D
 
II. 1-B 2-D 3-B 4-D 5-A 6-D 7-B 8-C 9-C 10-A
11-B 12-B 13-A 14-B 15-C
 
III. 1. They live near cities.
2. They are not as large as those in some other countries.
3. They live in houses in suburbs.
4. Yes, it is.
5. Because many people commute to work, the traffic is slow.
 
IV. 1-B 2-D 3-A 4-C 5-B
 
V. 1. Where do you learn English?
2. They have worked in that factory since 2010.
3. His parents were happy because he got a good job.
4. It was a beautiful day so my friends and I decided to go for a picnic.
5. Tuan has taken part in different charity activities.
VI. 1. ... if I had many friends.
2. ... are arranged into sections by the librarian.
3. ... Nam most of his free time to play computer games?
4. ... don’t work hard, you will fail the exam.
5. ... how long you use it, it won’t wear out.

 
 

  Ý kiến bạn đọc

Mã bảo mật   
Xem thêm đề thi về:
 

Các đề thi của Sở GD&ĐT Hưng Yên

 

Đề thi khác cùng môn Môn tiếng Anh

Tìm kiếm đề thi
Bạn đã không sử dụng Site, Bấm vào đây để duy trì trạng thái đăng nhập. Thời gian chờ: 60 giây